PROBIOTIKUM

Historie a specifikace probiotik Narogesin

V roce 1949, známý arménský vědec Levon Erzinkyan objevil unikátní probiotický kmen Lactobacillus Acidophilus (Er. 317/402), který pojmenoval po své vnučce Narine.

Profesor Erzinkyan byl prvním mikrobiologem, který se podílel na rozvoji éry probiotik, a který se též zasloužil při vývoji nových metod v izolaci bakterií mléčného kvašení s velmi vysokými biologickými vlastnostmi. Probiotika Narogesin získaly prvenství ve světě. Byly široce využívány při zažívacích infekcích, taktéž toto probiotikum sloužilo jako výživový doplněk stravy pro všechny lidi různých věkových kategorií.

Probiotika Narogesin mají dlouholetou historii schválených klinických testování, se 70 lety zdokumentovaných bezpečných a vysoce účinných aplikací.

Lactobacillus byl izolován v roce 1964. Byl důkladně studován a charakterizován v Ústavu mikrobiologie Akademie věd Arménské sovětské republiky skupinou vědců pod vedením Dr. Prof. L. A. Erzinkyana a uložen v bývalém Republikánském centru mikrobiálního depozitáře NAS Arménie (1993).

  • Narogesin je prvním probiotikem lidského původu na světě, s mnoha provedenými studiemi.
  • Narogesin kmen byl izolován ze střevní mikroflóry kojence a je vysoce účinný a bezpečný pro veškeré věkové skupiny lidí.
  • Narogesin se výrazně liší od jiných probiotických bakterií, protože vykazuje vysokou úroveň antimikrobiální aktivity proti patogenním bakteriím v gastrointestinálním traktu. Obnovuje rovnováhu mezi bifido a laktobakteriemi, které jsou jedinečné pro každého člověka.
  • Aby se probiotický mikroorganismus dostal do tlustého střeva v životaschopném stavu, musí překonat žaludeční prostředí. Narogesin účinně odolává kyselině a žluči v horní části trávicího traktu.
  • Probiotický kmen také odolává fenolu přítomnému v trávicím traktu. Běžná střevní fermentace má za následek tvorbu fenolu, který inhibuje růst a vývoj „dobrých“ mikroorganismů. V gastrointestinálním traktu mohou přežít pouze acidofilní bakterie odolné vůči fenolu a probiotikum Narogesin toleruje hladiny až 0,6 % fenolu.
  • Díky své vysoké adaptabilitě a adhezivním vlastnostem zůstává v zažívacím traktu mnohem déle než jiné probiotické kmeny (až dva týdny).
  • Narogesin neutralizuje toxiny a působí proti některým škodlivým vedlejším účinkům potravin a léků.

Díky svému jedinečnému biologickému složení je Narogesin široce používán jako probiotikum. Produkt získal nejširší uznání jako terapeutický a preventivní prostředek při různých onemocněních zažívacího traktu. Má významnou roli pro normalizaci střevní mikroflóry při dysbakterióze různého původu a jejích následcích, včetně sekundárních imunodeficiencí a chronického únavového syndromu. Je to silný antioxidant, který z lidského těla odstraňuje radionuklidy, toxiny a různé patologické agens.

Bakterie mléčného kvašení Narogesin jsou odolné vůči působení řady antibiotik a chemoterapeutických přípravků; mají vysokou antagonistickou aktivitu ve vztahu k širokému spektru patogenních a podmíněně patogenních mikroorganismů (patogenní původci úplavice, střevní horečky, salmonolózy, patogenní Escherichia coli, streptokoky, stafylokoky, protea); obnovují správnou střevní mikroflóru a také její motorickou funkci; podporují syntézu vitamínů skupiny B, C, E, P, jakož i kyseliny listové a biotinu v těle.

Produkt Narogesin je lyofilizovaná živá kultura acidofilních bakterií mléčného kvašení Lactobacillus acidophilus MDC 9602.